Ugrás a tartalomra

Palkovics: Az akcióterv legfontosabb eleme a munkahelyek védelme

2020.04.07
14:34
Forrás
MTI
A cél az élet, és az egészség védelme, de emellett a gazdasági károk minimalizálása, majd a vírus után a gazdaság újraindítása

Ezt jelentette ki Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter mai sajtótájékoztatóján, ahol a magyarországi gazdaságvédelmi akcióterv részleteiről számolt be. A magyar állam a rövidített munkaidőben dolgozók után 3 hónapig 70 százalékos bértámogatást, a kutatási-fejlesztési területen dolgozók után 3 hónapig 40 százalékos bértámogatást vállal át, emellett adókönnyítést is bevezetnek. Bejelentette továbbá azt is, hogy 75 ezer egyetemi hallgató, aki a kötelező nyelvvizsga miatt nem kapta meg eddig a diplomáját, most mentesítik a kötelezettség alól, és hozzájuthat a végzettségét igazoló dokumentumhoz. Palkovics hozzátette, mivel a turizmus szenvedi a legtöbb kárt a válság idején, az év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót is. A programtól a magyar kormány a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhülését várja.

Palkovics László
koronavírus-járvány

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.