Ugrás a tartalomra

Az EU 15,6 milliárd euróval segíti partnerországait

2020.04.08
18:30
Forrás
Tanjug, MTI
Az Európai Unió 15,6 milliárd euró összegben nyújt célzott pénzügyi segítséget partnerországainak a koronavírus-világjárvánnyal szembeni védekezéshez - jelentette be az Európai Bizottság szerdán.

Ursula von der Leyen, az EB elnöke azt közölte, hogy a koronavírus terjedésének megállítása céljából az unió hamarosan virtuális donorkonferenciát hív össze egyebek mellett a szükséges finanszírozás előteremtésére.

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítésügyi biztos bejelentette: a világjárvány miatti globális válaszintézkedések részeként az unió több mint 3,8 milliárd euró forrást irányít át a Nyugat-Balkánnak, valamint a keleti és déli közvetlen szomszédságban található országoknak szánt forrásokból a most jelentkező valós szükségleteik fedezésére.

EU
támogatás
Európai Bizottság
Ursula von der Leyen

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.