Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa fittyet hány a koronavírussal kapcsolatos előírásokra

2020.04.09
08:47
2022.05.03
20:50
Forrás
021.rs
Ferenc pápa továbbra is fogad vendégeket, és nem tartja be az emberek között megszabott távolságtartási szabályokat, kezet ráz azokkal, akiket fogad.

Sem a pápa, sem pedig az őt közvetlenül körülvevők nem viselnek maszkot - írja a Vatican News. A pápa nemrégiben tett kijelentése szerint ketrecben érzi magát.

83 évesen egészségesnek tartja magát, de fiatal korában tüdejének egy részét eltávolították, emiatt számára veszélyes lehet a koronavírus fertőzés.

Jelenleg hat koronavírussal fertőzött személyt tartanak számon a Vatikánban, köztük a szentszéki államtitkárság magas beosztású egyházi munkatársát is, aki a pápával ugyanabban az épületben élt.

A Vatikán falain belül él a nyugdíjba vonult XVI. Benedek pápa is, aki napokon belül ünnepli 93. születésnapját. Személyi titkára szerint a nyugalmazott pápa jól van, de a járvány kitörése óta nem fogad vendégeket.

 

Vatikán
koronavírus
Ferenc pápa

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.