Ugrás a tartalomra

Tíz hétnek el kell múlnia ahhoz, hogy a járvány nyugvópontra jusson

2020.04.12
14:00
2020.04.12
14:14
Forrás
RTV
Tíznek kell eltelnie, és már a hatodiknál tartunk - jelentette ki Predrag Kon, a szerbiai válságtörzs járványügyi szakembere.

Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a járvány időszakát a sikeres szigorító intézkedéseknek köszönhetően sikerült elnyújtani.

Ma már 2 ezer vírustesztet is el tudnak végezni a szerbiai laboratóriumok naponta, míg a járvány kezdeti időszakában csak 200-at. Ezzel magyarázható, hogy ma jóval több fertőzött személyt sikerül kiszűrni, mint a kezdeti időszakban – tette hozzá a járványügyi szakorvos.

 

járvány
nyugvópont
Predrag Kon
intézkedés
laboratórium
tesztelés
kiszűrés

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.