Ugrás a tartalomra

Tüzérségi párbaj India és Pakisztán között - több civil meghalt

2020.04.12
21:41
2020.04.12
21:54
Forrás
MTI
A felek kölcsönösen egymást okolják.

A vitatott hovatartozású Kasmírban ismét tüzérségi párbajt vívott India és Pakisztán vasárnap. Az indiai rendőrség szerint legalább három civil meghalt és többen megsebesülhettek a Kupvara régióban. A hatóság azt állítja, a pakisztáni területről kilőtt lövedékek indiai területen lakóházakba csapódtak. A felek kölcsönösen egymást okolták a tüzérségi támadás megindításával. Péntek óta Pakisztán a tűzszünet ismételt megsértésével vádolja Indiát. A két ország 1947-es függetlenné válása óta több háborút is vívott a máig vitatott státusú Kasmírért, ahol még jobban megnőtt a feszültség, amióta India kormánya megvonta a térség részleges autonómiáját.

India
Pakisztán

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.