Ugrás a tartalomra

Koronavírus: a betegek öt százalékánál alakul ki tüdőgyulladás

2020.04.18
15:16
Forrás
hirado.hu
A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás – mondta Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász a magyar közmédiának.

Hozzátette, ha a tüdő meggyógyul, és le tudják venni a beteget a lélegeztetőgépről, az még nem jelenti a teljes felépülést. Ezt követően ugyanis a betegnek az intenzív osztályon korai rehabilitációra van szüksége, majd más osztályon, később pedig az otthonában is rehabilitációra szorul. Hogy mindez mennyi időt vesz igénybe, az függ attól is, hogy a beteg eredetileg milyen állapotban volt – mondta.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a lélegeztetőgép egy szükséges rossz. A lélegeztetőgép igazából időt ad a beteg tüdejének a gyógyulásra. Hozzátette, ez nem fájdalommentes eljárás, éppen ezért a lélegeztetőgépen lévő betegeket gyakran altatják.

koronavírus
tüdőgyulladás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.