Ugrás a tartalomra

Tovább csökken a fertőzöttek száma Vajdaságban

2020.04.18
21:22
2020.04.21
12:00
Forrás
021.rs
A Vajdasági Klinikai Központban 119 beteget ápolnak, ami jelentős csökkenés a pénteki adatokhoz képest, amikor 138-an voltak.

A Vajdasági Klinikai Központban 119 beteget ápolnak, ami jelentős csökkenés a péntekihez képest, amikor 138-an voltak. Egyeseket hazaengedtek, míg mások enyhébb tünetekkel a vásárcsarnokba kerültek. Az adatok azt mutatják, hogy Vajdaságban stagnál, illetve csökken a fertőzöttek száma, ami már egy hete tart. A tartományban 518 személyt ápolnak, azzal, hogy Pancsován több beteg is van Belgrádból.

Elhunyt a 14. beteg a Vajdasági Klinikai központban a koronavírus-járvány kezdete óta Szerbiában - írja a 021.rs hírportál. Szombaton további 2 áldozatot követelt a betegség a tartományban. Reggel egy lélegeztetőgépen kezelt 42 éves férfi vesztette el a küzdelmet a vírussal szemben, neki egyéb egészségügyi problémái is voltak. A másik áldozat egy 59 éves nő. Ő szintén lélegeztetőn volt. Két nappal ezelőtt a klinikai központban egy 68 éves újvidéki vesztette életét a fertőzés szövődményeiben.

A Vajdasági Klinikai Központban 9-en vannak lélegeztetőn, a Pancsovai Közkórházban pedig egy beteg.

Az újvidéki vásárcsarnokban 192 pácienst helyeztek el, ami 4 fővel több mint pénteken. Az apatini Junaković Gyógyfürdőben, ahol az állami foglalkoztatottakat, egészségügyi dolgozókat, rendőröket, katonákat helyezik el, 30 személy van.

Arról nincs adat, hogy Vajdaságban mennyien gyógyultak ki a betegségből, de nyilvánvaló, hogy egyre többen vannak - írja a 021.rs honlapon.

fertőzött
csökken
koronavírus
Vajdasági Klinikai Központ
vásárcsarnok
Pancsova
Junaković Gyógyfürdő
Apatin
Vajdaság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.