Ugrás a tartalomra

Már nekünk is van karanténfutónk

2020.04.19
14:33
2020.04.19
16:28
Forrás
Telegraf, Pannon RTV
Vajdaságiak is csatlakoztak már az új sportkülönlegességhez, a karanténfutáshoz. Az egyik közülük a kolléganőnk, Remete Hajnalka, a Pannon RTV marketingigazgatója.

Remete Hajnalka a múlt hétvégén, napsütéses időben, a saját kertjében tette meg a távot. 

Egy topolyai fiatalember pedig a háza körül futotta le a félmaratont, mégpedig a kutyasétáltatásra kijelölt idő alatt. Az esetről a Telegraf számolt be. A 29 éves Aleksandarnak 200 méteren, az épülete körül kellett megtennie a távot, a 21.1 kilométert. Azt mondja, csak a kijárási tilalom alatti kutyasétáltatásra szánt időt használhatta e célra, mivel napközben dolgozik. A félmaraton teljesítésével szerette volna megmutatni, hogy otthon is lehet edzeni. A topolyai férfi produkciója egyébként nem egyedülálló.

A koronavírus-járvány alatt keletkezett furcsa sportkategóriában már többen figyelemre méltó teljesítményt jegyeztek: egy brit férfi a kertjében, egy francia pedig az erkélyén futotta le az egész maratoni távot.

karantén
félmaraton
futás
Remete Hajnalka

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.