Ugrás a tartalomra

Verselő Kárpát-medence

2020.04.19
21:10
2020.04.20
18:12
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú jelentkező vett részt a Verselő Kárpát-medence online szavalóversenyen.

Jelentkezési időszaka április 11-én, a magyar költészet napján lezárult. A kezdeményezés célja az volt, hogy összhangban a nemzeti összetartozás éve és a 2020 az erős magyar közösségek célkitűzéseivel, a jelenlegi járványhelyzetben is lehetőséget teremtsenek a határon túli magyarság számára az identitás- és kapcsolaterősítésre, a magyarság megélésére és az egymás közötti szálak szorosabbra fűzésére. Összesen 464 pályázat érkezett. A pályamunkák elbírálását szakmai zsűri végzi, amelynek tagjai az anyaországban és külföldön egyaránt elismert művészek - mondta el a Pannon Presszónak Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője. 

Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárságának kapcsolattartási főosztályvezetője: „Három korosztály számára hirdetődött meg a vetélkedés, az 5 és 8 éves korosztály számára, a 9 és 13 éves korosztály számára, és a 14 és 18 év közöttiek számára. Ahogy az elnevezésében is szerepel, elsősorban a Kárpát-medencét célozta meg a verseny, de legnagyobb örömünkre és egy kis meglepetésünkre is, nem csak a Kárpát-medencéből jelentkeztek, hanem például Németországból is. De azt elmondhatjuk, hogy a versengők szép számmal kerültek ki Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről is nagyon sokan jelentkeztek és a többi szomszédos ország területéről is.”
 

Pirityiné Szabó Judit
szavalók
szavalóverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.