Ugrás a tartalomra

Évente 170 ezer vadon élő madár pusztulását okozzák a szerbiaiak

2020.04.20
15:41
2020.04.20
16:04
Forrás
Vajdasági RTV
A legnagyobb gondot a mérgezés, az orvvadászat, a madarak elfogása és az elektromos kerítések által okozott sérülések jelentik.

Mintegy 170 ezer vadon élő madár pusztul el évente emberi tevékenység következtében Szerbiában. A leginkább érintett fajok közé tartozik a fürj, a vadgalamb, a vadkacsa és a vadliba - olvasható a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület tanulmányában. Az eredmények aggasztóak, ugyanis 123 vadonélő madárfajt a kihalás veszélye fenyeget. Az oktatási célra szánt elemzés nem csak a legégetőbb problémákra hívja fel az emberek figyelmét, de lehetséges megoldásokkal is szolgál.

madár
vadon
erdő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.