Ugrás a tartalomra

Várhatóan május elején mutatják be a magyar kilábalási tervet

2020.04.20
17:24
2020.04.20
17:35
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Mária Rádiónak azt mondta, most sincs garancia arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alatt tartani, ezért az a kérdés, mire készítsék fel az országot.

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy legyen egy kilábalási, visszatérési terve - mondta Orbán Viktor hétfőn. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a magyar miniszterelnök úgy számol, hogy addigra az ország eléri a teljes önvédelmi képességet. Hozzátette, az is kérdés, hogy a magyar gazdaság sebei mikor gyógyulnak be. Orbán úgy gondolja, hogy jövő ilyenkor egy olyan gazdaságról lehet majd beszélni, amely azt a teljesítményt képes nyújtani, mint amit két hónappal ezelőtt. A kormányfő rámutatott: most sincs garancia arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alatt tartani, ezért az a kérdés, mire készítsék fel az országot.

Orbán Viktor arra számít, hogy május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, amikor kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulása esetén is minden koronavírusos beteget fogadni tudnak a kórházakban.

Orbán Viktor
terv
koronavírus
Mária Rádió

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.