Ugrás a tartalomra

„Megszűnt az alföld eredeti tájképe”

2020.04.22
10:59
2020.04.22
17:07
Forrás
Pannon RTV, Szabadkai Magyar Rádió
Változtatunk kell a természethez való viszonyulásunkon - a Föld napja alkalmából nyilatkozott a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójának Hulló István biológus.

A Föld órája tovább fog ketyegni és bolygónk összehangolt rendszerei - ha megváltozott formában is - de működni fognak. Azonban félő, amennyiben nem változtatunk a természethez való viszonyulásunkon, akkor mi ezt nem sokáig élvezhetjük - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Hulló István biológus.

A Föld napja alkalmából elmondta, fokozódik a természeti erőforrások kiaknázása, a környezet egyre nagyobb méretű átalakítása. Hozzátette: lehetne változtatni a hozzáálláson, vannak pozitív példák, de nagy anyagi ráfordítást igényel.

„Gyakorlatilag a természetes táj olyannyira átalakult, hogy csak néhány százaléka maradt fenn a természetes vegetációból, a hozzájuk kötődő állat és növényvilágból. Bizony itt nagyon keveset tettünk. Vannak azért természetvédelmi területeink, de eltűnt a pacsirta, megszűntek a szikes tavak, eltűntek a legelők. Megszűnt az alföld eredeti tájképe, erről nagyon is tehetünk. Semmiféle befektetés nem történt e téren.”

Alföld
természet
Föld napja
Hulló István
erőforrás
kiaknázás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.