Ugrás a tartalomra

A Topolya községbeli piacok is megnyíltak

2020.04.22
14:56
2020.04.22
16:20
Forrás
Pannon RTV
A lakosságot is segíti a topolyai önkormányzat a rendkívüli állapot idején. Az ottaniak ingyen fertőtlenítőszert, az idősek csomagot kaptak.

A koronavírus miatt bevezetett szigorú intézkedések enyhítéseként újra nyitottak a zöldpiacok Topolya község területén is. A piacok mellett a kisebb élelmiszerboltok ezentúl hosszabbított nyitvatartással működhetnek, míg a szolgáltatóipari üzletek, az autómechanikus műhelyek, cipészek, szabók, vegytisztítók és az autósiskolák ezentúl újra fogadhatják ügyfeleiket, vásárlóikat.

Vásárlóból és portékából sem volt hiány a bácskossuthfalvi piacon. Gavlik Béla bajmoki termelő sikeres napot zárt, asztaláról - mint mondja - közel 50-en vásároltak zöldségpalántát. „Én nagyon elégedett vagyok kivételesen, meglepő. Tehát egy 50 vásárló volt. Ahogy szoktuk mondani, a mennyiség az nem igazán túl sok, mivel palánta meg ilyesmi, de jó. Már az jó, hogy kint lehetünk.”

Topolya község területén is folyamatosan segítették a lakosságot a rendkívüli helyzet idején. A legkisebb nyugdíjjal rendelkezőket csomagokkal támogatták. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Kaptunk egy ajánlást, hogy a 30 ezer dinár alatti nyugdíjasokat segítsük. Amikor összeraktuk az adatokat, akkor tudtuk, hogy 5028 ilyen polgár van, akiket ezek a csapatok, a helyi közösség önkéntesei láttak el. El lehet képzelni, hogy 5000 csomagot hogyan kell szétosztani, becsomagolni.”

Topolya község területén a lakosságot fertőtlenítőszerrel is támogatták. Ingyen 13 000 darab, 5 literes kiszerelésű fertőtlenítőszert osztottak szét az elmúlt időszakban.

Topolya
Bácskossuthfalva
piac
árusok
vásárló
vevő
rendkívüli helyzet
rendkívüli állapot
önkormányzat
Kislinder Gábor
idősek
csomag
fertőtlenítőszer

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.