Ugrás a tartalomra

Határtalanul, online

2020.04.23
13:52
2020.04.23
13:58
Forrás
MTI
A Határtalanul középiskolai vetélkedő nagy döntője pénteken lesz. Az online verseny fináléjában majdnem 600 magyarországi és határon túli fiatal vesz részt.

Közel 600 anyaországi és külhoni diák vesz részt pénteken a Határtalanul középiskolai vetélkedő nagy döntőjén, amely a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel online formában valósul meg. A döntőbe 20 csapat, 11 külhoni és 9 anyaországi jutott, így közel 600 diák méri össze tudását. Minden döntőbe jutott csapat 100 ezer forintot, valamint értékes ajándékokat nyer, a legjobb osztály pedig elviheti az 1 millió forint értékű fődíjat. A vetélkedő célja, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben is éreztessék mind az anyaországi, mind a határon túli magyar fiatalokkal, hogy a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága nem engedi el a kezüket, illetve lehetőséget teremtsenek az identitás- és kapcsolaterősítésre.

Határtalanul
középiskolai vetélkedő
döntő
online
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.