Ugrás a tartalomra

18 órától kijárási tilalom hétfő reggelig

2020.04.24
08:16
Forrás
Pannon RTV
A közelgő május elseje kapcsán a járványügyi szakemberek azt mondták: a teljes kijárási tilalom elrendelése lenne a leglogikusabb lépés, ezzel korlátozhatnák leginkább a vírus további terjedését.

A hétvégén is kijárási tilalom lesz Szerbiában, mégpedig ma 18 órától kezdve hétfő reggel 5 óráig. Pénteken reggel 4-től 7 óráig a 65 évnél idősebbek elhagyhatták otthonaikat, hogy bevásároljanak. A járvány hetedik hetének végéhez értünk, Predrag Kon járványügyi szakember a szerbiai válságstáb tegnapi tájékoztatóján elmondta, hogy bár a járványhelyzet nyugodni látszik és fokozatosan lazítanak a megszorításokon, továbbra is óvatosságra van szükség. Leszögezte, senki ne gondolja, hogy az élet egyből visszatérhet a normális kerékvágásba. „Arra is gondolnunk kell, ha kijövünk ebből a járványügyi helyzetből, hogy megőrizzük a kapacitást és a gyors reagálási képességet, de folyamatosan csökkentenünk kell az intézkedéseket, hogy minél hosszabb ideig megtudjuk tartani azt az éberséget, amire szükségünk van” - mondta Kon.

A koronavírus Szerbiában eddig 139 életet követelt, a fertőzöttek száma 7 276.

kijárási tilalom
hétvége
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.