Ugrás a tartalomra

Covid 19-cel kapcsolatos listán a bácskossuthfalvi Otthon

2020.04.26
17:52
2020.04.26
18:00
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV
A szociálisügyi minisztérium honlapján is szerepel az intézmény azon otthonok között, amelyekben hivatalosan is regisztrálták a kórt. Sikerült elérnünk a bácskossuthfalvi Otthon igazgatóját.

Bejutott a bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetbe is a koronavírus - írta a Magyar Szó, emellett pedig a szociálisügyi minisztérium honlapján is szerepel az intézmény azon otthonok között, amelyekben hivatalosan is regisztrálták a kórt. Ezt az információt ma dr. Predrag Kon járványügyi szakember is megerősítette a válságstáb sajtótájékoztatóján. Az első nem hivatalos információk szerint az intézet egyik dolgozójánál, miután külföldről hazatért, megállapították a koronavírust, ezt követően pedig az egész intézetet karantén alá helyezték. Majláth Béla, az intézmény igazgatója ezzel szemben a Pannon RTV megkeresésére azt közölte, hogy az érintett dolgozó február 27-én járt utoljára az otthonban, és jelenleg egyetlen bennlakó vagy dolgozó sem mutatja a fertőzés tüneteit.

Majláth Béla, igazgató, Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet, Bácskossuthfalva: „Az egyik dolgozó megfertőződött a Covid-19 vírussal. Ezt pénteken közölték az intézettel. Így ilyenformán intézményünk gyakorlatilag érintett magával a vírussal. Azonban, ami a legfontosabb tény ebben, hogy a szóban forgó dolgozó már két hónapja, utoljára február 27-én járt az intézetben. Jelen pillanatban, amit fontosnak tartok elmondani, hogy semmilyen tudományos, sem hivatalos tényállás, információ vagy dokumentum nem támasztja alá azt, hogy az intézetben úgy a dolgozók, úgy a gondozottak közül bárki fertőzött lenne, sőt azt is elmondhatom, jelen pillanatban, és ez igaz 2020. április 26-án, délután fél 5-kor, hogy senki nem is mutat olyan tünetegyüttest, vagy tünetet, amely összefüggésbe hozható lenne a vírusra jellemző tünetekkel.”

Bácskossuthfalva
Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet
koronavírus-fertőzött

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.