Ugrás a tartalomra

Befejezik a felújításokat Csóka községben

2020.04.27
22:10
2020.04.28
18:46
Forrás
Pannon RTV
Az összes megkezdett felújítási munkálatot befejezik, a rendkívüli járványügyi helyzettől függetlenül Csóka községben.

Emellett a közelmúltban közel kétezer csomaggal segítették a bánáti település és a községhez tartozó hét falu kisnyugdíjasainak mindennapjait.

Igazi közösségi összefogással osztották szét a helyi kisnyugdíjasokat segítő csomagokat Csóka községben. Mintegy 40 önkéntes segítségével juttatták el ezeket a lakosokhoz, amelyek kiszállításában magánszemélyek mellett helybeli vállalatok is segédkeztek.

Zombori Csaba, alpolgármester, Csóka: „Csóka község területén mintegy 2080 kisnyugdíjas található, tehát ezeknek 30 ezer dinárnál kisebb a nyugdíjuk. Nekik osztottunk ki segélycsomagokat, 2500 dinár értékben. Ezt az akciót már befejeztük 15-én, most még azoknak a jelentkezését várjuk, akik valamilyen okból nem tudták felvenni a csomagokat, azok nyugodtan jelentkezzenek az önkormányzatban, hogy nem kapták meg a segélycsomagokat.”

Csóka a fejletlenebb községek közé tartozik az országban, ezért számos felújítási projektbe kezdtek már a múlt év végén és 2020 elején. Ezek munkálatai azonban nem maradtak abba a rendkívüli helyzet bevezetésével. Sőt, többet be is fejeznek a közeljövőben – emelte ki Kormányos László, tartományi parlamenti képviselő: „A templom kerítés felújítása már szinte be is fejeződött, gondolok itt a vízvezeték-hálózat felújítására, az is szintén a vége felé jár, és egy három héttel ezelőtt elindult a Jovan Popović Általános Iskolának a teljeskörű felújítása, amit állami pénzből finanszíroznak. Padén pedig a Vasutas utcának a felújítása is folyamatban van. Tehát ez négy nagyon fontos projekt, amelynek szép ütemben halad a megvalósítása.”

A tartományi képviselő ugyanakkor kiemelte, hogy a rendkívüli helyzetre vonatkozó kormányrendelet alapján, annak változásáig nincs lehetőségük újabb szerződések aláírására, így újabb felújítási programok megkezdésére. Azonban a helyzet enyhülésével ebben is változás várható majd.

felújítás
Csóka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.