Ugrás a tartalomra

Megtelt vásárlókkal a magyarkanizsai piac

2020.04.28
10:32
2020.04.28
18:01
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község területén a piacra 6.00 és 13.00 óra között mehetnek a vásárlók az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett.

Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskara még a múlt héten határozott arról, hogy a magyarkanizsai Zöldség- és Árupiac újra megnyithatja kapuit a község mind a 13 településén. Magyarkanizsán kedden és csütörtökön lehet piacra menni, ma már szép számban voltak eladók és vásárlók is egyaránt.

Már kora reggel nagy volt a nyüzsgés a magyarkanizsai piacon. Bőséges volt a kínálat zöldségekből, gyümölcsökből, palántákból, virágokból és egyéb termékekből is. Körmöci Valéria nagyon örül, hogy végre piacozhat: „Nagyon jó. Kell a népnek, ki kell mozdulni is, meg azért van sok minden amit muszáj megvenni, mert nem tudunk raktározni. Nem tudtuk elraktározni a zöldségféléket, ezért azt frissen szoktuk megvásárolni.”

Balázs Piri Erzsébet, több mint 30 éve foglalkozik virágtermesztéssel. Már kora reggel szebbnél-szebb szobanövény és kerti virág kínálattal érkezett a piacra. Elmondta, megviselte őket a több mint egy hónapos kiesés: „Nagyon örülünk, hogy megnyitották a piacot, mert én ezt az online rendeléseken nem szeretem, nem csináltam és nagyon aggódtunk az miatt, hogy tönkre megy mindenünk, féltünk, hogy nem nyissák ki a szezonba a piacokat.”

Magyarkanizsa község területén a piacokat 6.00 és 13.00 között lehet látogatni és mindenkinek kötelezően be kell tartani a két méter távolságot. A kesztyű és a maszk viselése is kötelező, amit a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársai biztosítottak Magyarkanizsán az összes árusnak. Pálfi Ervin, a közvállalat igazgatója elmondta, az előírások mellett a fertőtlenítésre is fokozott figyelmet fordítanak: „A fertőtlenítés az többlépcsős folyamat. Egyrészt előállítjuk a fertőtlenítőszert, amivel a lakosságot is ellátjuk. Tömbházakat, cégeket, magánvállalkozókat, egyéni vállalkozókat, másrészt pedig piacnap alkalmával a piacmegnyitása előtt és után is fertőtlenítjük a piac területét.”

Magyarkanizsán kedden és csütörtökön van piacnap. Csütörtökön viszont az idősebbek is kilátogatnak 6 órától 7 óráig. Magyarkanizsa községben továbbá kedden Kispiacon, Oromon szerdán, Martonoson és Horgoson viszont pénteken látogathatnak ki, és vásárolhatnak be a polgárok a piacon.

Magyarkanizsa

Most

17:17, Frissítve: 17:28

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.