Ugrás a tartalomra

A vizes területeket permetezik Zentán

2020.04.29
15:06
2020.04.29
17:40
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a szúnyoglárvák permetezése a község területén. Közel 60 hektárnyi vízterületet permeteznek le. A méhekre ez a szer nem veszélyes, így a kaptárakat nem kell elrakniuk a méhészeknek.

Ahhoz, hogy a jövőben sikeresebben tudjanak védekezni a kifejlett szúnyogok ellen, elengedhetetlen lépés a szúnyoglárvák irtása, hiszen így kevesebb kel ki. Zenta község területén szerdán a folyó mentét, valamint a vízzel borított árterületeket, a csatornákat és az állóvizeket permetezték, hiszen ezek azok a helyek, ahol a szúnyogok lerakják a petéiket. A kikelt egyedek permetezéséhez is már megkezdték az előkészületeket.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A közbeszerzést már befejeztük, és az idén először két évre írtuk alá a szerződést, tehát az idei és a következő évre. Amint a repülő szúnyogok száma annyi lesz, hogy szükséges a permetezés, akkor megindulhat ezek ellen a védekezés, természetesen összehangolva a környező községekkel, hiszen akkor eredményes a szúnyogirtás, ha nagyobb területen végzik el levegőből.”

A mostani szer, amelyet a szúnyoglárvák ellen alkalmaznak, nem veszélyes a méhekre. Azonban, amikor a kifejlett szúnyogok irtását végzik majd, a méhészeket előzetesen értesítik.

A szúnyoglárvák irtása azonban nem ér véget ma. A tervek szerint a jövőben is folytatni fogják, azonban már a háztartások is igényelhetik azokat a tablettákat, amelyeket a kerti tavakban tudnak alkalmazni, így várhatóan a nyár folyamán kevesebb szúnyog lesz a háztartások udvarában.

Zenta
permetezés
szúnyogirtás
szúnyoglárvák
méhek
kaptárak
Czegledi Rudolf

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.