Ugrás a tartalomra

Varga Judit: Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a magyar jogszabályok nem ellentétesek az uniós joggal

2020.04.29
22:46
2020.04.29
22:51
Forrás
MTI
Szerdán hivatalosan is megerősítették Brüsszelben, hogy nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott döntések miatt.

Hivatalosan is megerősítette Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és az átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben, hogy nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott döntések miatt, mivel a magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit szerint sokáig lehetne sorolni azokat, akik mindenféle "valós érv és jogi elemzés nélkül" vádolták Magyarországot hosszú heteken át egy világjárvány kellős közepén, és kiáltottak diktatúrát a koronavírus-törvény elfogadásával kapcsolatban.

Most, hogy a bizottság megerősítette mindezen vádak alaptalanságát, a támadások az eddigieknél is "hiteltelenebbé és átlátszóbbá" váltak, ettől függetlenül viszont nagyon sok kárt okoznak és sok hasznos energiát kötnek le, amikor "mindenkire szükség lenne a gáton" - írta.

A miniszter úgy fogalmazott: "az ellenzéki áskálódások és vádaskodások ellenére sem feledhetjük, hogy a mostani nehéz időkben nincs más út, csak az összefogás."

A kormány továbbra is mindent megtesz a magyarok életének és egészségének védelméért, valamint azon dolgozik, hogy a gazdaságot mielőbb újraindítsa, és lehetővé tegye a fokozatos visszatérést a normál hétköznapokhoz - olvasható a bejegyzésben.

Európai Unió
Varga Judit

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.