Ugrás a tartalomra

Hetek óta ez az első alkalom, hogy egy nap alatt kevesebb mint 300 áldozat volt Olaszországban

2020.04.30
21:19
2020.04.30
21:29
Forrás
MTI
Mostantól a hatóság kizárólag interneten közli a számokat, nem tartanak több sajtótájékoztatót a járvány adatainak alakulásáról.

Egy nap alatt kétszáznyolcvanöttel emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban - közölte az olasz polgári védelmi hatóság az utolsó járványtájékoztatón. A járvány helyi kitörése óta a halottak száma elérte a 27 967-t az országban. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt több mint háromezerrel csökkent, és ezzel párhuzamosan rekordot döntött a gyógyultak száma is. Hetek óta ez az első alkalom, hogy a halottak száma egy nap alatt háromszáz alá süllyedt. A gyógyultak száma túllépte a 75 ezret. Az utóbbi huszonnégy órában 4693-mal nőtt a gyógyultak száma, ami szintén az eddigi legmagasabbnak felel meg.

koronavírus
áldozat
Olaszország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.