Ugrás a tartalomra

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelmében – május 7-e a határidő

2020.05.02
15:21
2020.05.04
17:30
Forrás
Pannon RTV
Még 5 nap áll rendelkezésre arra, hogy aláírjuk a nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezést - hívta fel a Székely Nemzeti Tanács indítványozására a figyelmet Pásztor István a Facebook-oldalán.

A kezdeményezést online is támogatható. Az űrlapot ide kattintva érhetik el.

Az akció célja, hogy a nemzeti kisebbségek védelme kiemelt helyet kapjon. A VMSZ elnöke hozzátette, egymillió aláírásra lenne szükség. Ez egy magyar ügy, és felelősek vagyunk egymásért. Tisztelnünk kell egymás erőfeszítését - mondta Pásztor István. Elektronikus formában a nemzetiregiok.eu, illetve az irdala.hu weboldalakon keresztül lehet aláírni.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Azért is fontos, mert asztalra helyezi, az Európai Bizottság asztalára teszi az őshonos kisebbségek kérdését. Lehetőséget teremtve arra, hogy közvetlenül brüsszeli forrásból a nemzeti kisebbségek által lakott területek fejlesztési forrásokhoz jussanak. Ez azért is fontos, mert elősegíti a szülőföldön való boldogulásunkat. Én ebben a pillanatban csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez. Szeretnék mindenkit megkérni arra, akinek van magyar állampolgársága és Vajdaságban él, vajdasági magyarként csatlakozzon hozzám. Pár másodpercig tart csak az egész folyamat. Azt szeretném kérni, hogy mutassuk meg, hogy fontosak számunkra a nemzeti ügyek.”

Székely Nemzeti Tanács
aláírásgyűjtés
nemzeti régiók védelme
Pásztor István
nemzet

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.