Ugrás a tartalomra

Lövöldözés a két Korea határán, a demilitarizált zónában

2020.05.03
17:30
2020.05.03
17:37
Forrás
Szerbiai RTV, index.hu, 24.hu
A lövöldözést Észak-Korea kezdte, a katonák több lövést is leadtak egy dél-koreai őrposzt felé. Dél-Korea válaszul kétszer visszalőtt.

Lövöldözés volt vasárnap hajnalban a két Korea határán, a demilitarizált zónában, de senki sem sérült meg - adta hírül a dél-koreai hadvezetés. Hogy miért nyitottak tüzet Észak-Koreából, azt egyelőre nem tudni. Öt éve most fordult elő először, hogy észak-koreai katonák közvetlenül tüzet nyitottak déli területre. Legutóbb egy északi dezertőr katona délre szökésekor történt ilyen. A mostani incidens egy nappal azután történt, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető újra feltűnt a nyilvánosság előtt. Korábban három hétig nem lehetett tudni róla semmit. Ez idő alatt számos spekuláció jelent meg holléte és egészségügyi állapota kapcsán.

Korea
lövöldözés
demilitarizált zóna

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.