Ugrás a tartalomra

Teszttel a kórházba

2020.05.05
12:59
2020.05.05
20:25
Forrás
Pannon RTV, SZMR
Koronavírus-tesztet kell elvégeztetnie azoknak a betegeknek, akiknek hosszabb-rövidebb időre be kell feküdniük a Szabadkai Közkórházba – nyilatkozta dr. Bagi Bojan, az intézmény altatóorvosa.

A teszt néhány napig érvényes. Minden tervezett műtét előtt a páciensnek el kell mennie az általános orvoshoz, ahol kiírják a beutalót a kórházba, valamint elküldik törletvételre az erre a célra kialakított rendelőbe - emelte ki a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozva dr. Bagi Bojan altatóorvos, a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének elnöke. Hozzátette: az eredményre körülbelül három napot kell várni. Ez idő alatt ajánlott otthon maradni, és minél kevesebb személlyel találkozni, hogy ne fertőződjenek meg.

„A sürgős esetek persze fel lesznek véve a kórházba, és semmilyen beavatkozás nem lesz elhalasztva azért, mert nincs Covid-tesztje valakinek. Azokat a sürgősségi felvételi osztályon fogják letesztelni, és haladéktalanul fel lesznek véve a kórházba, és a beavatkozás, amely életmentő vagy szükséges, el lesz végezve.”

Szabadkai Közkórház
koronavírusteszt
beteg
páciens
Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesülete
sürgős eset

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.