Ugrás a tartalomra

Laban: A nyugdíjasok megkapták a segélycsomagokat Szabadkán

2020.05.08
16:18
2020.05.08
16:40
Forrás
Pannon RTV
Ezt mondta szerkesztőségünkhöz eljuttatott üzenetében Bogdan Laban. Szabadka polgármestere szerint mintegy 15.000 olyan idős polgár részesült segélyben, kiknek jövedelme nem éri el a 30.000 dinárt.

Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat önkéntesek szállították ki a nyugdíjasok lakcímére, a helyi közösségeken keresztül, és emellett közel 2.000 csomagot osztottak ki a leginkább rászoruló családoknak - tette hozzá Laban.

A szerb kormány ajánlása szerint a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben az önkormányzatok szervezik meg a csomagok osztását. Azok értékére 2500 dinárt irányzott elő a kormányzati ajánlás azért, hogy ne legyenek különbségek önkormányzatok között, ne legyenek első és másodrangú nyugdíjasok. A szabadkai csomag értéke egyébként a nyugdíjasok számítása szerint elmarad a kormányzati ajánlástól.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere: „Megszűnt a rendkívüli állapot, de a koronavírus ellen bevezetett intézkedések továbbra is érvényben vannak. Ezúton is kérném a lakosságot, hogy tartsák be azokat az intézkedéseket, amelyet a kormány előírt, mert a vírus nem tűnt el. Ebben a helyzetben fegyelmezettebbnek kell lennünk, mint eddig bármikor. Ha kapcsolatba kerülünk egymással, meg kell tartani a távolságot, maszkot és kesztyűt kell viselnünk, illetve a legidősebbekről is gondoskodnunk kell.”

Bogdan Laban
nyugdíjas
segélycsomag
Szabadka

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.