Ugrás a tartalomra

Karantén alá helyezték Brač-szigetét

2020.05.09
16:54
2020.05.09
17:00
Forrás
MTI
Horvátországban a közép-dalmáciai Brač-szigetén új góc alakult ki, ezért a hatóságok 14 napos karantént rendeltek el - derült ki a válságstáb szombati sajtótájékoztatóján.

Brač-szigetéről egy idősebb férfi Splitben volt kórházban, majd miután hazaengedték, barátai és családtagjai meglátogatták. A vele kapcsolatba került 37 ember közül pénteki jelentések szerint 22-en fertőződtek meg a koronavírussal. Jelenleg 14 napos karantén rendeltek el a szigeten, senki nem hagyhatja el lakhelyét és a szigetre sem látogathat senki. A lakosságot tömeges tesztelésnek vetik alá.

Davor Božinović belügyminiszter, a válságstáb vezetője elmondta: országos szinten nem állítják vissza a feloldott korlátozásokat, de amennyiben góc alakul ki valahol, mint jelen esetben Brač-szigetén, hasonlóképpen fognak eljárni, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését.

Horvátországban egy nap alatt tizenöttel - huszoneggyel kevesebbel, mint egy nappal korábban -, 2176-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Pénteken egy ember hunyt el a Covid-19 betegség következtében, a járvány halálos áldozatainak száma 87-re emelkedett. Az első fertőzés valamivel több mint két hónappal ezelőtti megjelenése óta 1726 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Pillanatnyilag 181 beteget kezelnek kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. A négymilliós országban eddig 44 218 koronavírustesztet végeztek el.

Brač-sziget
karantén
Horvátország

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.