Ugrás a tartalomra

Sikeres volt a zentai kapcsolattartó központ munkája

2020.05.11
15:25
2020.05.11
15:35
Forrás
Pannon RTV
Sikeres és hiánypótló munkát végzett a zentai kapcsolattartó központ a rendkívüli állapot idején - értékelte Czegledi Rudolf.

A polgármester elmondta, hogy a központ március 17-én kezdte meg a munkáját, és a rendkívüli állapot megszüntetéséig működött. A központ egyrészről információkkal látta el a lakosságot, másrészről pedig az időseknek és a rászoruló polgároknak segített. Naponta mintegy 160 hívást fogadtak a munkatársak. Az idős polgárok leginkább a bevásárlásban, a gyógyszerbeszerzésben és a nyugdíjak kézbesítésében fordultak a központhoz. Mindemellett a házi ápolás problémakörét is sikeresen megoldották a különféle engedélyek kiadásával.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Azon kívül, hogy a hívásokat fogadta ez a kapcsolattartó központ, megfelelő logisztikával kellett, hogy rendelkezzünk. Tehát még aznap ezeket a hívásokat fel kellett dolgozni. Ezt egy másik csoport végezte. Másnapra pedig pontos utasításokat kellett adni az önkénteseknek, amit egy harmadik csoport végzett, azért, hogy mindenkinek a kérését 24 órán belül tudjuk teljesíteni. Ez sikerült. A sok hívás is, amit korábban említettem, azt mutatja, hogy ez a központ létjogosultságát bizonyította a rendkívüli helyzetben, és hogy a polgárok bizalmát is élvezte.”

Czegledi Rudolf
Zenta
call center
rendkívüli állapot

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.