Ugrás a tartalomra

A szabadság lett a legszínesebb magyar szó

2012.07.19
10:19
A szabadság lett a legszínesebb magyar szó a Színes Város Csoport és a budapesti Beszédjavító Intézet által június elején meghirdetett versenyen, a második a helyezett a gyöngy, a harmadik a buborék lett
A szabadság lett a legszínesebb magyar szó a Színes Város Csoport és a budapesti Beszédjavító Intézet által június elején meghirdetett versenyen, a második a helyezett a gyöngy, a harmadik a buborék lett. Több mint 250 szó érkezett a minél színesebb és minél játékosabb hangzású szavakat kereső pályázatra. A szavakat Budapesten az Erzsébet téri QB projekten lehetett kirakni és az erről készült fotót beküldeni, de vidékről e-mailben is fogadták a nevezéseket. A beérkezett szavakra interneten lehetett szavazni. A nevezett szavakra csaknem 30 ezer szavazat érkezett – mondta el Flór Péter, a Színes Város tikára az MTI-nek. Az első 10 szó sorrendje a szavazatszámok alapján a következő lett: szabadság, gyöngy, buborék, záporeső, pirkad, kanyar, pitymallat, tyúkhúsleves, pipitér és csoki. Varga Dávid és Varga Szilvia Marcella, a QB projekt alkotói és létrehozói érdekességként megemlítették, hogy a korábbi legszebb szó kampányoktól eltérően a mostani pályázaton sem a folyton felbukkanó szerelem, csók és szív, sem pedig az állandóan feltűnő édesanya és pillangó szavakra érkezett igazán sok szavazat. (MTI)
szabadság
Budapest
színes szavak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.