Ugrás a tartalomra

Sidre vezényelte Vučić a katonaságot

2020.05.16
10:37
2020.05.16
12:31
Forrás
Szerbiai RTV, Pink TV
Elrendelte a katonaság kivezénylését Sidre Aleksandar Vučić államfő, a Szerbiai Katonaság főparancsnoka ma délelőtt, a helyi lakosság biztonságának megőrzése érdekében, a migránsok jelenléte miatt.

A szerb államfő a Prva TV adásában elmondta, a katonai rendőrség mindhárom pontot ellenőrzés alatt tartja: Adasevcit, Principovacot és Sidet. Ez utóbbi helyen - szavai szerint - nem történtek súlyos bűncselekmények, azonban több hír is érkezett lopásokról, illetve arról, hogy migránsok házakba hatoltak be illetéktelenül. A helyi lakosok nem érzik magukat biztonságban, ezért garantálni kell a védelmüket - tette hozzá Vučić.

Vladimir Cucić szerb menekültügyi biztos ma délelőtt azt mondta, a katonai rendőrség a Sid közelében lévő befogadóközpontnál teljesít majd szolgálatot, és biztosítják a lakosok védelmét. A három központban jelenleg 1500-1600 migráns van, az éjszaka folyamán pedig nem történt semmilyen incidens - nyilatkozta Cucić.

Šid
Aleksandar Vučić
katonaság
migráns

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.