Ugrás a tartalomra

Olaszország lassan fellélegezhet

2020.05.16
19:55
Forrás
MTI
Hétfőtől újraindul az élet Itáliában.

24 óra alatt kétszáz alá csökkent az elhunytak száma Olaszországban. 153-an haltak meg a kór szövődményeiben a szombat esti adatok szerint. Utoljára május 4-én volt ehhez hasonló csökkenés. Továbbá csökkent az aktív fertőzöttek és az intenzív osztályon ápoltak száma is. Az országban összesen 122 ezer ember küzdötte le a járványt. A gócpontnak számító Lombardiában is jelentősen csökkent a halottak száma, amely egy nap alatt 39 volt a korábbi 115-hoz képest.

Hétfőtől újraindul az élet Olaszországban. Több mint két hónap után engedély nélkül lehet mozogni, közlekedni, június 3-ig egyelőre csak a tartományokon belül. Engedélyezett lesz a barátok közötti találkozás, megnyitják a kereskedelmet, a vendéglátást, a szállodákat, a piacokat, játszótereket, strandokat, múzeumokat és templomokat is. A szájmaszk használata azonban továbbra is kötelező marad.

Olaszország
koronavírus
fertőzöttek
elhunytak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.