Ugrás a tartalomra

Öt év telt el a martonosi és oromi ámokfutás óta

2020.05.17
16:47
2020.05.17
17:12
Forrás
nova.rs, szabadmagyarszo.com
2015. május 17-én a reggeli órákban Rade Šefer a fia házasságkötésének másnapján gyilkolásba kezdett. A tragédiában hét ember vesztette életét.

A zentai férfi autóba ült, Oromra ment, ahol vadászpuskájával lelőtte volt felesége szüleit, majd átment Martonosra, ahol a Bajtai család házában tört rá a násznépre. Ott gyilkolta meg korábbi feleségét, menyét és annak szüleit. Az ámokfutásnak egy francia férfi vetett véget, aki végül megölte a férfit.

Rade Šefer vélhetően azért kezdett vérontásba, mert nem volt elégedett fia választottjával. A tragédia előtti napon a férfi részt vett fia esküvőjén, ahol ittas állapotban volt. Hazafelé tartva zaklatta korábbi nejét és kisebbik fiát. A hatóságok Radet a kijózanítóba vitték, de az ügyész elengedte. A fogdából való távozást követően Rade elment zentai otthonába, magához vette a fegyvert és emberölésbe kezdett.

A két Magyarkanizsa községi faluban az áldozatok temetésének napját, május 19-ét gyásznappá nyilvánították.

A témával kapcsolatos egyik korábbi cikkünket itt találják.

Martonos
mészárlás
Rade Šefer
Orom
házasság
násznép
emberölés
vadászpuska

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.