Ugrás a tartalomra

Németország és Franciaország 500 milliárd eurós alapot javasol a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására

2020.05.18
18:52
2020.05.18
19:03
Forrás
MTI
A hitelt a tagországok közösen, több költségvetési periódusra elnyújtva fizetnék vissza Berlin és Párizs elképzelése szerint.

500 milliárd eurós európai uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására Németország és Franciaország - jelentette be a német kancellár és a francia államfő hétfőn. Az úgynevezett helyreállítási alap célja, hogy az Európai Unió megerősödve, összetartóan és szolidárisan emelkedjen ki a járvány miatt keletkezett gazdasági válságból - mondta Angela Merkel Emmanuel Macronnal tartott online tájékoztatóján, aláhúzva, hogy a koronavírus-járvány az EU eddigi legnagyobb megpróbáltatása. Az alap forrásait az Európai Bizottság a tagállami kormányok felhatalmazása alapján venné fel 500 milliárd eurós hitel formájában, amelyet az EU 2021-ben kezdődő hétéves költségvetésének részeként használnának fel.

járvány
EU
gazdasági kár

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.