Ugrás a tartalomra

Május 28-tól indul az általános iskolai beiratkozás

2020.05.20
07:03
Forrás
Magyar Szó
Azok a szülők, akik az általános iskola első osztályba szeretnék beíratni gyermeküket, május 28-ától jelentkezhetnek az iratkozás és a tesztelés időpontjára az e-Közigazgatás (e-Uprava) portálon.

Mindezt az e-Közigazgatás portál e-Zakazivanje szolgáltatásának segítségével tudják megtenni, amely ettől a naptól lesz elérhető – áll az oktatásügyi minisztérium közleményében. Ennek köszönhetően a szülőknek csak egy alkalommal kell elmenniük az iskolába. A szolgáltatás július 10-éig lesz elérhető. A szülőknek a gyermek beíratásakor nem kell semmilyen dokumentumot magukkal vinniük az iskolába, mivel az intézmények hivatalból kötelesek minden adatot elektronikus úton beszerezni. Ha a gyermek március 16-a előtt ment el az orvosi vizsgálatra, vagy ha a vizsgálatot magánrendelőben végezték el, a szülőnek át kell adni az iskolában az orvosi igazolást. A szülők április 1-je óta elektronikus úton, az e-Közigazgatás oldalon vehetik fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahova a gyermeküket be szeretnék íratni.

iratkozás
általános iskola
elsősök

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.