Ugrás a tartalomra

Az utazásbiztosítás nem fedezi a koronavírusos betegek kezelését

2020.05.20
15:03
2020.05.20
15:56
Forrás
Pannon RTV
Nem fedi az utasbiztosítás a külföldi koronavírus-tesztet és a betegségből való kigyógyítást - mondta Nagy Varjas Árpád, független biztosítási tanácsadó.

Mint fogalmazott, a biztosítás minden esetben csak az első vizsgálatot fedezi. Ha azonban a későbbi vizsgálatok során kiderül, hogy koronavírusosak vagyunk, azonnal haza kell jönnünk, ellenkező esetben ki kell fizetnünk a kezelést. Az utasbiztosítás tehát magát a gyógyítást nem fedezi. A tanácsadó hozzátette, a helyzet napról-napra változik. Azoknak, akik a nyár elején kelnek útra, mindenképp javasolja a biztosítás megkötését, és azt, hogy a friss fejleményekről tájékozódjanak a biztosítótársaságoknál.

Nagy Varjas Árpád: „Amikor elmegyünk az orvoshoz, az első vizsgálatot az utasbiztosítás egyértelműen állja. A koronavírusra vonatkozóan a további gyógyítást sajnos nem fedi a biztosítóház. Azt sem, hogyha koronavírus-tesztet kell végezni. Viszont az első vizsgálatot, amikor még nem tudjuk, hogy miről van szó, azt egyértelműen fedi az utasbiztosításunk.”

utasbiztosítás
koronavírusteszt
koronavírus
Nagy Varjas Árpád

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.