Ugrás a tartalomra

Chilében robban a járvány, közben pedig az éhség hajtja az utcára az embereket

2020.05.21
10:02
2024.03.19
08:52
Forrás
euronews
A tizennyolc milliós Chilében robbanásszerűen terjed a koronavírus, a lezárások miatti munkanélküliség pedig egyes negyedekben konkrét éhezéssel fenyeget.

Automata fegyverekkel felszerelt katonák özönlötték el a chilei főváros, Santiago több munkások és középosztálybeliek lakta negyedét, miután az El Bosqe negyedben kezdődött zavargások tovább folytatódtak.

A tizennyolc milliós Chilében robbanásszerűen terjed a koronavírus: egy nap alatt több mint 3500 új fertőzést jelentettek, a lezárások miatti munkanélküliség pedig egyes negyedekben konkrét éhezéssel fenyeget. Az ígért kormányzati segítség viszont késik.

Chilében tavaly októberben kezdődtek széles körű tiltakozások a társadalmi egyenlőtlenség növekedése miatt. A Sebastian Pinera elnök elleni tüntetéshullám a járvány miatt megszakadt, de a feszültség nem múlt el, sőt a gazdasági helyzet romlása miatt robbanással fenyeget.

Chile
éhezés
koronavírus
koronavírus-járvány
tüntetések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.