Ugrás a tartalomra

Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda könyvét

2012.08.29
16:44
Vajdaságban először Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda óbecsei születésű, ma Svájcban élő írónő nagy sikerű, Galambok röppennek föl című könyvét, amely elnyerte a német és a svájci Könyvdíjat is
Vajdaságban először Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda óbecsei születésű, ma Svájcban élő írónő nagy sikerű, Galambok röppennek föl című könyvét, amely elnyerte a német és a svájci Könyvdíjat is. Nagy Abonyi Melinda Galambok röppennek föl című könyve 2010-ben jelent meg német nyelven, magyarra ez év februárjában fordították. A regény egy Svájcba települő vajdasági magyar család életét meséli el, közelebbről mutatja meg azoknak a délvidéki magyar embereknek a sorsát, akik egy nyugat-európai országban próbálnak boldogulni. Az írónőt nemcsak Óbecséhez, hanem Zentához is érzelmi szálak fűzik.



„Mindig itt voltam a nagymamámnál, 2007-ben voltam itt utoljára, mert aztán született a kisgyerekem, és azóta nem voltam. Nagyon mély érzések kötnek ide, úgyhogy nagyon örültem, hogy ide jöhettem, és kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan viszonyulnak az emberek, de nagyon örülök, hogy itt tudom bemutatni a könyvemet” – mondta a szerző. A zentai Alkotóházban megtartott könyvbemutatóra nagyon sokan voltak kíváncsiak. A beszélgetés német nyelven zajlott. Annak ellenére ugyanis, hogy Melinda jól beszél magyarul, azt mondta, nem tudja magát olyan szépen kifejezni, mint szeretné. A beszélgetést Blaschtik Éva, a könyv fordítója tolmácsolta a közönségnek. Szerinte a könyvnek nagyon jó a fogadtatása a magyar olvasóközönség körében is. „Nagyon sok recenziót írtak, és ez már egy örvendetes dolog, mert egy könyvet nem szoktak ennyire megtisztelni, úgyhogy a legfontosabb napilapokban jelent meg recenzió róla, jelent meg a Magyar Nemzetben, jelent meg a Népszabadságban, az Élet és Irodalomban, de kisebb lapokban is és internetes fórumokon is” – emelte ki a fordító. A könyv érdekessége, hogy a borítón szerbül szerepel az írónő neve. Elmondása szerint nevének a már említett változata érzékelteti egy kicsit a könyv tartalmát is, vagyis azt, hogy milyen fogadtatásban volt része a vajdasági magyar családnak Svájcban.
könyv
bemutató
Nagy Abonyi

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.