Ugrás a tartalomra

Ellepték Újvidéket az utcazenészek

2012.09.08
15:53
2017.10.16
11:17
18 zenészcsapat vesz részt a 12. Utcazenei Fesztiválon
18 zenészcsapat vesz részt a 12. Utcazenei Fesztiválon. Újvidékre a 150 résztvevő Európa minden részéből és az Egyesült Államokból érkezik. A négynapos seregszemlén résztvevő együttesek a város tíz pontján lépnek fel. A 12. Utcazenei Fesztivál előadóinak élettere az utca. A fiatal művészek megszokott állomása Újvidék. Spanyolországból hat fiatalember érkezett. A környezetükben talált, eldobott tárgyakat használják hangszernek.



A rendezvény nyáron európai fesztiválstátuszt kapott - tudtuk meg Aleksandar Carićtól, a fesztivál főszervezőjétől. „Mindig arra törekedtünk hogy a fesztivál ne legyen egyszerű. Gondűző szórakozást szeretnénk biztosítani, ezért színvonalas, az országaik eredeti kultúráját művelő együtteseket hívtunk meg. A földkerekség minden részéről érkeztek előadók. Az idei fesztiválon is több mint 150 előadó vesz részt.” A központban álló szobor szive nincs kőböl. Amikor az előadó kalapjába borravalót dobtak, a szoborember lepacsizott a legfiatalabb adományozóval. A fesztivál humanitárius jellegű. A szereplők ingyenesen vállalják a fellépést. A nézők adakozásából összegyűlt pénzt a szegény újvidéki gyerekek megsegítésére fordítják. A rendezvény szeptember 9-éig tart.
fesztivál
utcazenészek

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.