Ugrás a tartalomra

Távozik nagyköveti posztjáról Richard Grenell

2020.05.24
18:57
2020.05.24
19:29
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Távozik posztjáról az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi németországi nagykövete, Richard Grenell.

A sajtóinformációt az amerikai elnök Belgrád–Pristina párbeszédért felelős különmegbízottja saját Twitter-profilján erősítette meg, azt írta: Igaz.

Grenell egyébként korábban elítélte Heiko Maas német külügyminisztert, mert bírálta Washington azon döntését, miszerint kilép a Nyitott Égbolt szerződésből. A benne résztvevő országok ugyanis arra kötelezték magukat, hogy megnyitják egymás számára a légterüket, illetve engedélyezik a fegyvertelen megfigyelő repülőgépek átrepülését.

Grenell szerint Maasnak ahelyett, hogy bírálná Amerika döntését, fokoznia kellett volna az Oroszországra gyakorolt ​​nyomást az elmúlt években, hogy teljesítsék vállalt kötelezettségeiket.

Mindeközben csütörtökön az amerikai szenátus megszavazta John Ratcliffe kinevezését a hírszerzés csúcsigazgatójává, eddig ugyanis átmeneti időre Grenell volt megbízva a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság irányításával.

Richard Grenell
nagykövet
távozik
Amerikai Egyesült Államok
Németország

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.