Ugrás a tartalomra

Óvatosan nyitnak a szerbiai kórházak

2020.05.25
10:38
2020.05.25
12:03
Forrás
Tanjug, 021.rs
Lassan minden a normális kerékvágásba kerül a Niši Klinikai Központban is.

A fertőzöttek számának csökkenésével lassan a kórházak működése is normalizálódik Szerbiában. A belgrádi Banjicai Ortopédiai Intézetben elkezdenek műtéteket végezni, csakúgy, mint a Niši Klinikai Központban. Az óvatosság azért még érvényben van, minden páciensnek, aki beutalóval rendelkezik, magával kell vinnie egy 72 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet is. A Niši Klinikai Központ területén egyébként még vannak koronavírus miatt elhelyezett betegek. Őket a régi épületben kezelik, jelenleg 59-en vannak. A Banjicai Ortopédiai Intézet ezen a héten csak a sürgős és daganatos eseteket fogadja. Legalább 500 elhalasztott műtétet kell bepótolniuk a következő hetekben.

És hogy mi a helyzet a vajdasági kórházakkal?

A Vajdasági Klinikai Központban 13 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek - írja a 021.rs hírportál. Közülük egy páciens sincs lélegeztetőgépen. A helyi Gyermekklinikán már egyetlen gyerek sem lábadozik. Az Újvidéki Vásár területén működő ideiglenes kórházban 11 enyhébb tüneteket mutató beteget kezelnek. A Pancsovai Közkórházban sincs már koronavírussal fertőzött személy. Az apatini gyógyfürdőben jelenleg nyolcan gyógyulnak.

kórház
koronavírus
járvány
normalizálódás
Niš
Banjica

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.