Ugrás a tartalomra

Több mint 5,6 millió fertőzött

2020.05.26
08:28
2020.05.26
16:37
Forrás
Worldometers.info
A világban eddig több mint 5 millió 600 ezren fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 348 ezret.

A gyógyultak száma 2,3 millió fölé emelkedett. A világ országait tekintve továbbra is a legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, 1 millió 700 ezer. Az USA-t Brazília és Oroszország követi. Európában valamelyest mérséklődik a járványhelyzet.

A legtöbb halálos áldozata a koronavírusnak továbbra is az Amerikai Egyesült Államokban van. Eddig 99 ezer 800 ember hunyt el a betegség okozta szövődményekben. Itt jegyezték fel a legtöbb fertőzöttet és gyógyultat is. Az USA 50 tagállamában valamilyen mértékben mindenhol könnyítettek a járvány miatt meghozott szigorú előírásokon.

Észak- és Dél-Amerikában tovább terjed a koronavírus-járvány, itt található most a járvány gócpontja. A kontinensen Brazíliában a legrosszabb a helyzet. Eddig 376 ezer fertőzöttet regisztráltak. Az elhunytak száma 23 ezer felett jár, a gyógyultaké meghaladta a 153 ezret.

A fertőzöttek számaránya kapcsán Oroszország a harmadik helyen áll, 362 ezernél is több beteggel. A halottak száma 3800, míg a gyógyultaké 131 ezer.

Európában és Ázsiában időközben tovább enyhülnek a Covid-19 terjedésének lassítására hozott korlátozó intézkedések, több helyen nyílnak a határok és térnek vissza az emberek a megszokott kerékvágásba. A legtöbb fertőzött egyébként Európában Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban van.

fertőzött
koronavírus
járvány
Amerikai Egyesült Államok
Brazília

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.