Ugrás a tartalomra

Megtartja nyári táborait a Rákóczi Szövetség

2020.05.26
11:32
2020.05.26
14:00
Forrás
Hirado.hu,
Az elmúlt két hónapban több mint egy tucat nagy rendezvényt kellett lemondaniuk, ugyanakkor a nyárra 15 tábort terveznek, zömét Sátoraljaújhelyen – nyilatkozta a szövetség elnöke a Kossuth Rádióban.

Csáky Csongor kitért arra, hogy a lemondott rendezvények helyett létrehozott virtuális időkapszula iránt tízezrek érdeklődnek. A www.magyarvagyok2020.hu címen elérhető időkapszula egészen június 4-ig várja minden magyar ember Magyar vagyok… kezdetű szöveges, hang- vagy videoüzenetét – mondta, megjegyezve, hogy legközelebb 2040. június 4-én nyílik ki az időkapszula.

Érdekes, hogy szinte valamennyi üzenet pozitív, optimista – hangsúlyozta Csáky Csongor, hozzátéve, hogy Trianon egyszerre gyász és öröm: „gyászoljuk a szétszakítottságot, és örülünk annak, hogy megmaradtunk és vagyunk”.

Rákóczi Szövetség
nyári táborok
Sátoraljaújhely
Csáky Csongor
időkapszula

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.
21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.