Ugrás a tartalomra

Nyílnak a határok Magyarország, Szlovákia és Csehország között

2020.05.26
18:37
Forrás
MTI
Éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára.

Ezt erősítette meg újságírói kérdésre válaszolva Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Kolozsváron, a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter elmondta: tegnap éjjel és ma reggel abban állapodott meg a cseh és a szlovák kollégájával, hogy éjféltől azon a magyar, szlovák és cseh állampolgárok számára teszik lehetővé az országaikban való karanténmentes tartózkodást, akik tartózkodása a másik ország területén nem haladja meg a 48 órát. Kifejtette: amikor magyar állampolgár Csehországba utazik, azt a szlovákok megengedik, azonban a visszafelé utat már nem engedik meg a saját területükön, ezért azt Ausztria felé kell majd megejteni a magyar állampolgároknak. Ugyanez a helyzet a Magyarországról hazautazó csehek vonatkozásában is. 

határnyitás
Szlovákia
Csehország
Szijjártó Péter

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.