Ugrás a tartalomra

A horvát határok is zárva maradnak Szerbia előtt

2020.05.28
17:14
2020.05.28
17:28
Forrás
Pannon RTV
Horvátország teljes mértékben megnyitja a határait bizonyos országok állampolgárai előtt, a tízes listára azonban Szerbia nem került fel.

Ez azt jelenti, hogy a szerb állampolgárok nemcsak a montenegrói, hanem a horvát határnyitás első köréből is kimaradnak.

Andrej Plenković miniszterelnök a horvát kormány ülésén jelentette be, hogy szabad belépést biztosítanak a szlovén, magyar, osztrák, cseh, szlovák, észt, lett, litván, lengyel és német állampolgárok számára, a járványügyi helyzet alakulásától függően pedig bővíthetik majd ezt a listát.

A korlátozásokat azt követően enyhítik a nyugat-balkáni országban, hogy Horvátország jó eredményeket ért el a koronavírus-járvány kezelése terén. A határokat elsősorban az idegenforgalmi szektor megsegítése miatt nyitják meg azon országok állampolgárai számára, amelyek Horvátországhoz hasonlóan jó eredményt értek el a koronavírus-járvány legyőzésében.

Érdekesség, hogy Szlovénián kívül egyetlen volt jugoszláv tagköztársaság állampolgárai számára sem átléphető a horvát határ, még Montenegró számára sem, ahol több mint három hete nem jelentettek új esetet.

A tízes listán nem szereplő országok állampolgárainak a jövőben is meg kell indokolniuk, miért akarnak Horvátországba utazni, és csak akkor léphetnek be, ha azt az illetékes testület jóváhagyja.

Horvátország
Andrej Plenković
határ

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.