Ugrás a tartalomra

A világ kunjai parádéztak Kunszentmiklóson

2012.09.24
07:36
Látványos felvonulással véget ért a kunok második világtalálkozója
Látványos felvonulással véget ért a kunok második világtalálkozója. A két hete tartó ünnepségsorozatban 50, kun gyökereire büszke településen voltak hagyományőrző programok. Hintókkal érkeztek a díszvendégek a Kunok II. Világtalálkozójának záró ünnepségére, amelyet ebben az évben Kunszentmiklóson rendeztek meg. Három évvel ezelőtt szervezték az első ilyen találkozót, azzal a céllal, hogy újjáélesszék a kun hagyományokat. A kunokat még IV. Béla király telepítette be, főként a mai Nagykunság és Kiskunság területére. Az évszázadok során magyarrá lettek, önálló nyelvüket feladták, de kun identitásukat ma is őrzik, és ápolják hagyományaikat. A két hét alatt számos vonzó program – tudományos konferenciák, történeti kiállítások, kiadványok bemutatása, hagyományőrző és kulturális fesztiválok, előadások - emlékeztetett a kunok 770 évvel ezelőtt történt betelepítésének évfordulójára, és az eddig példa nélküli kun összefogásra. A következő világtalálkozót három év múlva rendezik. (MTI)
kun világtalálkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.