Ugrás a tartalomra

Egy hónap alatt még 200 autót sem gyártottak Nagy-Britanniában

2020.05.29
10:42
2020.05.29
10:48
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt korlátozások miatt áprilisban gyakorlatilag megszűnt az autógyártás az Egyesült Királyságban.

A múlt hónapban mindössze 197 személygépkocsit készítettek. A brit autógyártók és autókereskedők szövetsége havi összesítésében közölte, hogy az autógyártás a II. világháború óta nem tapasztalt mélypontra zuhant. A szakmai szervezet kimutatása szerint tavaly áprilisban 70 971 autó készült Nagy-Britanniában; az idei azonos hónapban gyártott 197 kocsi ehhez képest 99,7 százalékos visszaesés. Az áprilisban átadott személyautók mindegyike prémium–, luxus– vagy sportkategóriás jármű volt, amelyek valójában jórészt már a korlátozások miatt elrendelt gyárbezárások előtt elkészültek. A múlt hónapban csak az „utolsó simításokat” kellett elvégezni rajtuk.

Nagy-Britannia
autógyártás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.