Ugrás a tartalomra

Munkahelymegtartó és munkahely-létrehozó vállalatokat támogat a magyar kormány

2020.05.29
14:26
2020.05.29
14:41
Forrás
MTI
A versenyképességi program keretében, három vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot.

A munkahelyeket megtartó és új munkahelyeket létrehozó vállalatoknak ad támogatást a magyar kormány - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A versenyképességi program csütörtökön zárult le. A végleges adatok szerint 806 pályázat érkezett, a jelentkező vállalatok 376 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, és ezzel mintegy 143 600 munkahelyet védenek meg - közölte Szijjártó. A kormány eredetileg 50 milliárd forintos kerettel indította a pályázatot, majd ezt az összeget megtriplázta, 150 milliárd forint áll rendelkezésre. A beérkezett támogatási igény 178,5 milliárd forint, a 150 milliárd forint feletti részre kérni fogják a kormány támogatását. 

Szijjártó Péter
munkahely
támogatás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.