Ugrás a tartalomra

Beruházások sorát halasztják el Kishegyesen a költségvetés csökkenése miatt

2020.05.29
16:50
2020.05.29
22:13
Forrás
Pannon RTV
Az úthálózat kiépítése, a központi parkoló és a piacok rendezése, valamint a szikicsi művelődési ház felújítása csak jövőre valósulhat meg, hangzott el ma a kishegyesi KKT ülésén.

Utolsó ülését tartotta a mostani összetételben Kishegyes Községi Képviselő-testülete. 34 napirendi pontról döntöttek, amelyek közül a legfontosabb a költségvetés módosítása volt. Az egy és fél hónapos rendkívüli helyzet okozta gazdasági visszaesés miatt 93 millió dinárral kevesebb pénz kerül idén a község kasszájába. Az ide tartozó három helyi közösség mintegy 7 százalékkal kevesebb bevételre számíthat idén. Többek között az iskolák, a művelődési házak és a sportegyesületek költségvetéséből kellett emiatt lefaragni.

Szűgyi István, a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke (VMSZ): „Mi arra törekedtünk, hogy ott, ahol nem muszáj és nem lenne szabad levenni bármit - itt az egészségházra gondolok, a szociális központra gondolok és a Vöröskeresztre - az ő költségvetésüket egyáltalán nem bántottuk, nem kértük meg őket, hogy nyúljanak bele, továbbra is azon vagyunk, hogy ezeknek az intézményeknek maximálisan kell működniük.”

Az úthálózat kiépítése, a központi parkoló és a piacok rendezése, valamint a szikicsi művelődési ház felújítása csak jövőre valósulhat meg. A legégetőbb gond, az elavult vízvezeték-hálózat felújítása is még várat magára. Kishegyes polgármestere nagy problémának nevezte a munkanélküliséget, az ipari zónával kapcsolatos lépésekben látja a megoldást.

Marko Lazić, Kishegyes polgármestere (SZHP): „Reméljük, idén ezt megvalósítjuk, és felszereljük ezt az ipari zónát. Két-három befektető jelezte, hogy itt beruházna, üzemet építene és foglalkoztatna 50-60 munkást.”

Az illetékesek szerint fontos előrelépés az, hogy szennyvíztisztító épül a község területén.

Kishegyes
kkt
Szűgyi István
költségvetés módosítás
utak
piac

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.