Ugrás a tartalomra

A transzparencia szempontjából Óbecse a legjobb község

2020.05.31
07:56
2020.05.31
08:02
Forrás
Transparency Serbia
Óbecse, Novi Pazar és Zombor tartozik a legátláthatóbban működő helyi önkormányzatok közé Szerbiában - derül ki az önkormányzati átláthatósági index felmérése alapján.

A szerbiai városok és községek működésének átláthatósága 2020-ban valamelyest javult az előző évihez képest. Nemanja Nenadić, a Transparency Serbia programigazgatója elégedett, amiért a vizsgált szempontok alapján a helyi önkormányzatok fejlődtek a polgárok iránti nyitottság terén. Az eredmények szerint az első helyezett Óbecse, az elérhető 100 pontból 83-at szerzett. Novi Pazar a második 82, Zombor pedig a harmadik 80 ponttal, Magyarkanizsa 77 ponttal a negyedik, míg Szabadka 63 ponttal a kilencedik. A legalacsonyabban rangsorolt község Fehértemplom, a városok közül pedig Jagodina.

Óbecse
Zombor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.