Ugrás a tartalomra

Meghaladta a 6 millió 160 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma

2020.05.31
08:48
2020.05.31
13:33
Forrás
worldometers.info, MTI
A halálos áldozatok száma több mint 371 ezer, 2,7 millióan pedig már legyőzték a kórt.

Fotó:Tanjug/AP/Michael Dwyer

Az Amerikai Egyesült Államokban továbbra is magas a fertőzöttek száma, számuk 1,8 millió. A halottaké közelít a 106 ezerhez, a gyógyultaké pedig 535 ezernél is több. Az USA-hoz hasonlóan, Brazíliában is napról napra nő a megbetegedettek száma, számuk hamarosan eléri a félmilliót. A dél-amerikai országban 28 ezer halottat, és 205 ezer gyógyult személyt tartanak nyilván.

Fotó:Tanjug/AP/Manu Fernandez

Európában továbbra is Oroszországban (396575), Spanyolországban (286308), az Egyesült Királyságban (272826) és Olaszországban (232664) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.

Olaszország június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait. Megszüntetik a karanténkötelezettséget is, az olaszok azonban továbbra sem utazhatnak szabadon számos EU-tagállamba. Az óvintézkedések értelmében továbbra sem engedélyezett a kongresszusok rendezése, valamint a büféreggeli sem.

Az olaszok ettől a naptól fogva elhagyhatják tartományaikat, és szabadon utazhatnak az országon belül. Június 15-től az EU-n kívüli beutazók is szabadon léphetnek be Olaszországba. Június közepétől Olaszországban újraindulhatnak a mozik, színházak, koncerttermek és szórakozóhelyek, többek között a diszkók is. Kongresszusokat és nagyobb rendezvényeket egyelőre továbbra sem lehet szervezni, valamint a büféebédek sem megengedettek.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.