Ugrás a tartalomra

Ma estétől online megtekinthető az Exodus

2020.06.01
12:43
2020.06.01
12:51
Forrás
KDSZ
Az előadás a Kosztolányi Dezső Színház YouTube-csatornáján nézhető meg ma (június 01.) 20 órától egészen szerda (június 03.) éjfélig.

Rendező: Tolnai Szabolcs
Szereplők: Nagyabonyi Emese, Czumbil Orsolya, Mikes Imre Elek, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor és Berta Csongor.

Szembesülés a mindenkori archetipikus történettel: az exodusszal, az otthonaikat elhagyó, új lehetőségeket kereső emberek valóságával.

„A korai keresztény egyház Orfeuszt Krisztus előképének tekintette: a Jó Pásztor egyes helyeken Orfeuszként van ábrázolva, de Krisztus egész története számos hasonlóságot mutat a mitológiai hőssel. Jézus is leszállt a földre, amely az emberek bűnei miatt szinte már a pokolhoz hasonlatos, hogy visszavezesse az eltévedt lelkeket. A legenda szerint Orfeusz testét a bacchánsnők tépték szét, hogy fájdalmas dalának örökre véget vessenek. A feje azonban tovább énekelt, ezért a tengerbe dobták. Énekelve távolodott a tengeren, sőt folytatta az éneket akkor is, amikor Leszbosz homokos partjain a hullámok partra vetették – ugyanoda, ahol ma élő és halott menekültek ezreit veti ki a víz Európa partjaira." (Tolnai Szabolcs)

KDSZ
Kosztolányi Dezső Színház
Exodus
előadás
színház

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.